Et par tips til dig, der skal stemme for første gang

Når man skal prøve at stemme til et folketingsvalg for første gang, så er det også noget helt særligt. Man er selvfølgelig voksen, fordi man er minimum 18 år, men pludselig bliver den her “voksenhed” også helt konkret, fordi man netop skal give sin mening til kende og på den måde deltager aktivt i det samfund, som man er en del af. Men det kan samtidig også være lidt af en udfordring at finde ud af, hvad ens mening så egentlig er, og hvem man overhovedet synes, at det giver mening at stemme på. Få lidt hjælp til det på https://folketingskandidater.dk/ eller lige her.

Snak med venner og familie om politik

Er man lidt i tvivl om, hvor man står rent politik, hvilket mange unge mennesker måske er, så kan det faktisk hjælpe meget at diskutere politik med andre. Ofte vil man nemlig kunne mærke, om man er enig eller uenig med det, som andre siger. Mange vil måske opdage, at de er mere politiske enige med folk på deres egen alder end ens bedsteforældre for eksempel. Så at snakke med lidt forskellige mennesker kan også give et udmærket indblik i ens holdninger.

Læs op på de forskellige folketingskandidater

Det er altså et rigtig godt udgangspunkt, at man kan mærke, at man har nogle holdninger til forskellige emner – også selv om man måske ikke har været vant til at diskutere det så meget. Og når man har disse holdninger at gå ud fra, er det altså bare med at kigge lidt nærmere på de forskellige kandidater, man kan stemme på. Man skal jo helst finde en folketingskandidat, som man føler sig nogenlunde enig med. Selvfølgelig er det nok ret svært at finde en, hvor man er helt enig på alle punkter, men hvis man som minimum er enig om de ting, som er vigtigst for en selv, så er man ret godt på vej.