Fra bondegård til legeland: En inspirerende iværksætterrejse

Transformationen af en bondegård

En bondegård med 130 malkekvæg bliver til et festfyrværkeri af et legeland? Fortællingen om Bork Legeland er ikke som alle andre. Det er nemlig fortællingen om at have en drøm og vision, som bliver til virkelighed. 

Fra landbrug til legeland: En vision skabes

Historien om Bork Legeland begynder med en traditionel bondegård, hvor kvægbesætningen består af 130 malkekvæg, som leverer mælk til danskernes morgenmad. Dagligdagen bar præg af landbrugsaktiviteter, hvor solen endnu ikke var stået op inden arbejdsdagen begyndte. Drømmene om et generations landbrug begyndte at ændre sig med årene. Landmanden ønskede at skabe noget unikt og givende for lokalsamfundet omkring Ringkøbing Fjord. Med en vision om at skabe et sted, hvor børn og familier kunne have glæde af hinandens selskab via leg og læring, begyndte transformationen. 

En drøm bliver til virkelighed

Mælkeproduktionen blev stoppet, og i 2011 begyndte den store transformation af bondegården. Bondegården med malkekvæg skulle nu blive en eventyrlig destination, hvor børn og voksne kunne samles mellem farverige hoppeborge og store trampoliner. Det gamle skelet fra gården blev vedvaret, men alt inventar blev fjernet, så der kunne blive plads til alle ideerne. Klatrevæggene, hoppeborgene, læringsområderne og legeborgene blev skabt og alle områderne i legelandet begyndte at tage form. Den sidste planlægningsproces skulle ske inden åbningen d. 1 april 2012. 

Fra mælkeproduktion til succesfuldt legeland 

Den 1 april 2012 kunne Bork Legeland åbne dørene til et nyt og moderne legeland. Bork Legeland blev hurtigt et attraktivt valg for børnefamilierne i lokalområdet. Med god omtale og mange besøg blev Bork Legeland valgt til af flere end blot det lokale samfund. Legelandets mange aktiviteter fik flere familier til pendle til Bork i Midtjylland. Det betød, at den lille by nu fik flere besøgende. Bork blev nu kendt for andet en mælken på morgenbordet. Når Bork blev nævnt, kom legen i fokus. Men det var ikke kun legen, som fik succes. Ligeledes gennemgik Bork en stor udvikling, da flere besøgte butikkerne og caféerne i byen. Bork Legeland blev en blomstrende succes for den lille by. 

Besøg Bork Legeland og oplev historien helt tæt på

Rejsen fra bondegård til legeland blev en stærk fortælling om drømme, beslutsomhed og skabelsen af glæde. Med et spadestik blev en vision til virkelighed. Så planlæg en dag til Bork Legeland, hvor leg og fantasi smelter sammen i en oplevelse. Skab magiske øjeblikke som familie, hvor hvert smil, hvert barns latter og hver forældres stolthed bliver en del af jeres fortælling om Bork Legeland.