Hvad er fordelene ved at have et verdenskort hængende på din væg?

At have et flot verdenskort hængende på en af dine vægge derhjemme, kommer med en masse forskellige fordele. Fordelene ved at have et verdenskort spænder fra æstetisk appel til lærerige frynsegoder. Nedenfor er en detaljeret beskrivelse af de mange fordele, der følger med at have et kort over verden hængende derhjemme. 

 

Det er lærerigt for børn 

En af fordelene ved at have et verdenskort på væggen er det faktum, at du udsætter børn for en stor mængde viden om verden omkring dem. 

Hvis du vil stimulere dit barns intellekt, anbefales det, at du får et verdenskort. Den psykologiske virkning af et kort på et barn er imponerende – især når barnet bliver udsat for det ubevidst, når han eller hun for eksempel bare går forbi det. 

At have et kort over verden ville få dem til at få en dybere forståelse for verden omkring dem. Derudover kan det fremkalde relevante spørgsmål, der fører til en bedre forståelse af kultur og geografi. 

 

Et stort kort over verden kan give indsigt i relativitet 

Et verdenskort giver et meget bredt udsyn til verden omkring os. Der er desværre mange børn, der stadig vokser op og tænker, at der ikke er noget uden for deres skole, fritidsaktiviteter og indkøbscenter. 

De er måske opmærksomme på, at de bor i et stort eller lille land. Imidlertid er det ofte usandsynligt, at de har en ordentlig indsigt i, hvor stor verden egentlig er, og hvor deres land er beliggende i forhold til andre lande og kontinenter. 

Bortset fra at være i stand til at læse og skrive, er grundlæggende viden om geografi en rigtig god grundviden at have – både for børn, men også for voksne.  

Et verdenskort giver indsigt i, hvor de forskellige lande i verden er, og hvad de forskellige kontinenter hedder, som de findes i. 

 

En god måde at inspirere til en samtale på 

De fleste har tendens til at se kort som en fantastisk måde at starte en samtale på. Dette gælder især, fordi kort ofte inspirerer til samtaler om, hvor folk ønsker at rejse hen, og hvor de har været tidligere. 

Hvis du er sammen med dine kolleger på arbejde eller i skole, er det meget let at starte en samtale om dengang du besøgte Asien for eksempel.  

 

Der findes mange forskellige udgaver af verdenskort 

En anden fordel ved verdenskort er, at de kommer i nærmest et utal af designmuligheder og detaljegrader.  

Hvis du gerne vil have et så lærerigt verdenskort som muligt, skal du gå efter et, der har mange detaljer, som for eksempel lande-, kontinent- og havnavne. På den måde er du sikker på, at personerne der ser det, får mest muligt læring ud af det. Hvis du dog derimod bare gerne vil have et verdenskort som pynt, kan du gå efter et mere enkelt et, der ikke har lige så mange detaljer. 

Du skal også vælge, om du vil have verdenskortet i farver, eller om det måske skal være i sort og hvid. Hvis du vælger det i neutrale farver, som sort og hvid er du sikker på, at du får et verdenskort, der kan hænge i alle slags rum i dit hjem. Hvis du dog gerne vil have et verdenskort i farver, kan du overveje om farverne også skal bidrage til læring. Du kan for eksempel vælge verdenskort, hvor farverne illustrerer de forskellige klimaer landene har. Du kan selvfølgelig også bare vælge et verdenskort i lige præcis de farver, som du synes, er pænest, og passer ind til din indretning. Valget er helt op til dig og dine præferencer.