Hvordan forhandler du dig til en bedre løn? Læs med her

Vil du gerne have en højere løn? I så fald har du fundet frem til den helt rette artikel. 

I denne artikel vil vi nemlig give dig nogle gode lønforhandling tips, som du kan følge, næste gang du skal forhandle din løn på plads. Læs med her, hvis det har interesse. 

Masser af gode råd at hente på nettet 

Først og fremmest vil vi blot gerne pointere, at der er masser af gode råd at hente på nettet om lønforhandling tips. Erhvervstemplet er for eksempel en meget god hjemmeside, hvor du med garanti også vil kunne finde nogle ganske gode råd at følge.  

Så hvis du ikke føler, at lønforhandling tipsene i denne artikel er uddybende nok, så bør du også tage et kig på denne eller lignende hjemmesider.  

Vid hvad du vil sige 

Alle mennesker er nervøse, når de skal i gang med at forhandle ens løn på plads. Det kan virke utroligt intimiderende på denne måde at sætte et nummer på ens egen arbejdsværdi. 

Her i landet bliver vi samtidig opfostret fra barnsben om, at vi ikke skal gå og prale. Vi må helst ikke tro, at vi er noget særligt. Det siger janteloven. Og det er netop også derfor, at mange danskere har rigtig svært med det med lønforhandling 

Det kan derfor være en rigtig god ide at lave nogle forberedelser til denne samtale og at vide, hvad man gerne vil sige, før man går til sin chef. Gør dig nogle specifikke forestillinger om præcis, hvor meget du gerne vil stige i løn. Og gør dig samtidig nogle overvejelser om, hvor meget du er villig til at gå ned i ’prisen’. 

Øvelse gør mester 

At forhandle sin løn på plads handler egentlig meget om at prutte med prisen. Det er egentlig samme mekanisme, som når man står nede på et loppemarked og gerne vil have en bestemt genstand. 

Hvis du generelt er ret dårlig til at prutte om prisen, så kan det være en meget god ide at gå i gang med dette. Øvelse gør mester, og jo oftere du øver dig, jo mindre intimiderende vil det også føles at prutte om prisen.  

Du kan eventuelt også prøve kræfter med at forhandle om prisen gennem dine forsikringsselskaber og diverse abonnementer. Meget ofte kan man godt gøre disse priser billigere ved selv, fordi man simpelthen går i gang med at forhandle. Firmaerne vil hellere have dig til nedsat pris end helt at miste dig som kunde. 

Prøv dig med nogle forskellige teknikker og se, hvordan du kan prisen presset så langt ned som muligt. Når du efterhånden begynder at føle dig tryg ved at forhandle om prisen, så er det, at du går til din chef.  

I stedet for at presse prisen i bund, så gør du nu det omvendte. Du sætter et højt beløb, som du gerne vil have i løn, og din chef vil forsøge at forhandle prisen længere ned. Din opgave er at holde prisen så høj som muligt, samtidig med at tonen er positiv.