Hvorfor skal du gå regelmæssigt til tandlægen?

Du tænker måske, at dine tænder er sunde og fine – og at du ikke behøver at gå til tandlægen, før du oplever problemer. Vi har dog taget en snak med denne tandlæge på Amager, og her kommer de altså med nogle guldkorn til dig, der mener, at du ikke har behov for de regelmæssige tandeftersyn: Selvom du børster tænder to gange om dagen og er flittig med tandtråden, får du altså ikke det hele med. Der vil nemlig altid sidde nogle fingere bakterier og madrester tilbage efter tandbørstning og tandtråd – og de kan altså kun renses af en professionel, der har det rette udstyr, nemlig en tandlæge.

Med regelmæssige besøg hos tandlægen kan du altså se frem til overordnet to kæmpe fordele: 1) en god mundhygiejne og forebyggelse af alvorlige tandsygdomme.

En høj mundhygiejne

Dårlig ånde er et meget almindeligt problem, men vidste du, at i 80 % af tilfældene skyldes det bakterier fra munden og endda mindre forrådnelse i en tand? Det kan selv den bedste mundskyl ikke fjerne. Det kan de regelmæssige besøg hos tandlægen dog klare for dig. Tandlægen kan nemlig hjælpe dig af med mundbakterierne og rette op på evt. råd i tænderne. Med regelmæssige tandlægebesøg vil du altså kunne holde den dårlige ånde i skak – men der følger også andre fordele med. Du vil f.eks. også kunne sikre et sundt og raskt tandkød samt blive mindre modtagelig over for f.eks. forrådnelse i tænderne. Et sundt tandkøb vil holde dine tænder stærke og sunde hele livet, og det kan tandlægen hjælpe dig med.

Forebyggelse af alvorlige tandsygdomme

Usunde gummer og tandkøb er ikke noget at spøge med. Det kan nemlig føre til store problemer og lange sygdomsforløb. Det kan endda ende med kræft i munden. Heldigvis sker det sjældent, men pointen er, at det kan ske, især hvis du spiser meget usundt, ryger og drikker meget. Hvis du usunde gummer, tager din mund nemlig bedre imod alle affaldsstofferne – og det kan føre til infektioner, som endda i alvorlige tilfælde kan slå dig ihjel. Med regelmæssige besøg hos tandlægen kan du forebygge alvorlige tandsygdomme og sætte hurtigt ind, hvis der skulle opstå problemer. Det er også noget, der sikrer, at din tandlægeregning bliver holdt på et minimum.