Sådan bliver du fri for mår på loftet

Det kan være en boligejers værste mareridt at få mår på loftet! For selvom det lille pelsdyr måske kan se ”nuttet” ud for de uindviede, så vil dem med kendskab til dyret vide, at en mår kan drive folk til vanvid. Det er der faktisk adskillige årsager til.

Måren er larmende

Når der bor en mår på dit loft, er den desværre ikke nogen diskret gæst. Faktisk er den fløjtende ligeglad med, om du bliver irriteret af at høre på dens løn hen over loftbrædderne – og den er heller ikke bleg for at skrige, hvine og buldre rundt om natten! Det betyder, at du får problemer med at hive dine 8 timer i land, når der skal soves og hviles ud til den næste dag.

Det betyder, at du kan ligge vågen om natten, hvilket gør dig fysisk udmattet og mentalt rundt på gulvet. Det er trods alt ikke sjovt at ligge vågen klokken 4 om natten, fordi et skadedyr er primært akrivt og jager sit bytte der.

Måren kan ødelægge isolering m.m.

Foruden at være en larmende lille ”gæst”, er måren også ret ligeglad med din bolig. Den vil meget gerne bo der, men er ikke interesseret i at passe på sine omgivelser. Derfor er det meget almindeligt, at måren kradser i isolering i stykker og væk fra de områder, hvor den skal sidde og beskytte mod kulde.

Ser måren ledninger er den ligeledes ikke meget for at lade dem være i fred. Derfor kan du opleve, at ledninger – som fører strøm, TV-signal eller andet – holder op med at virke, hvis de er ført over loftet. De kan nemlig blive bidt eller kradset i stykker. Dette kan i øvrigt udgøre en reel fare, da det kan føre til en brand i værste tilfælde!

Ud over at ødelægge din isolering m.m., så ynder måren også at besørge indendørs. Det kan føre til lugtgener, som du bemærker med stor utilfredshed.

Sådan får du måren drevet på flugt

Når man taler om bekæmpelse af mår, er det at foretrække, at den fordrives med ultralyd. Måren er nemlig fredet, så du kan ikke bare sætte dødelige fælder op. Et ultralydsapparat kan dog fordrive måren ved at udsende en lyd på en frekvens, som ganske enkelt gør det utåleligt for måren at blive i huset.

Lyden er ganske ugenerende for mennesker og husdyr, hvilket gør løsningen nem, billig og effektiv.