Sådan holder du dine ansatte glade og motiverede

Det er guld værd for virksomheden, når den bugner af dygtige ansatte. Men det kan være hårdt arbejde at skabe en arbejdsplads, hvor du kan tiltrække rigtig dygtig arbejdskraft og hvor de ansatte oplever en høj grad af trivsel. Derfor bringer vi dig her 3 områder, hvor du kan sætte ind for at skabe gladere og mere motiverede ansatte.

Giv mulighed for personlig udvikling

En af de vigtigste ting for den moderne medarbejder er muligheden for at udvikle sig rent personligt. At stå stille i sin karriere føles forkert, og det at tilegne sig ny viden er et område, som vi ikke er villige til at give afkald på. Faktisk er det ofte manglen på den slags der gør, at vi søger videre og finder nye arbejdspladser.

Som leder eller indehaver af en virksomhed bør du sikre dig, at du har opbygget et miljø, hvor dine ansatte løbende får tilegnet sig nye færdigheder eller ny viden. Dette kan gøres ved at lade dem tilgå alt fra webinarer til fysiske kurser om et givent emne inden for deres arbejdsområde. Og husk på! Når dine medarbejdere bliver bedre, klogerere eller mere sikre inden for deres felt, så kommer det naturligvis også deres output og dermed virksomheden til gode.  

Husk de sociale arrangementer

Selvom det faglige er i fokus på arbejdspladsen, spiller det sociale en lige så vigtig rolle. Det er nemlig stærkt medvirkende til vores trivsel i jobbet (og dermed også performance), hvis vi er omgivet af mennesker, som vi trives med.

Din opgave bliver derfor at sørge for, at der bliver afholdt gode sociale arrangementer. Dette kan være alt fra fødselsdagssang til fredagsbar – eller en stor sommerfest eller julefrokost. Det er også værd at tænke over, at der ikke må mangle noget, når der er fest. Det er nemlig her, det skal knyttes bånd mellem de ansatte. Sørg derfor for god mad og drikkevarer en masse – og book underholdning til festen på https://www.bookinghuset.dk/.

Tillad dine ansatte at arbejde fleksibelt

Når dine ansatte har en vis alder, er deres balanceforhold mellem arbejde og familie noget af det vigtigste. Her kan det være særdeles værdifuldt for dine ansatte, at de har fleksible forhold. På den måde får de nemlig lettere ved at f.eks. tage en arbejdsdag hjemmefra, når barnet har lidt sygdom eller at ”flekse”, hvis der er en vigtig aftale i banken eller andet. Fleksibilitet giver frihed – og følelsen af frihed er et væsentlig forhold imellem at have det godt i krydsfeltet mellem sin arbejdsplads og sit eget liv.