Hvorfor skal du vælge økologi?

Økologiske produkter er dyrket uden brug af syntetiske kemikalier som f.eks. pesticider og herbicider, så de er sikrere og sundere for dig og miljøet. Økologiske landbrugsmetoder beskytter også jordkvaliteten, sparer på vandet og bidrager til at reducere luftforureningen. Desuden er økologiske fødevarer ofte mere smagfulde, da de indeholder flere næringsstoffer end konventionelt dyrkede fødevarer. Faktisk tyder nogle undersøgelser endda på, at økologiske fødevarer har et højere indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre vigtige forbindelser end ikke-økologiske fødevarer. I sidste ende støtter valget af økologiske produkter et bæredygtigt fødevaresystem, der er til gavn for både mennesker og planeten.

Hvorfor er en frugtordning en god ide?

Frugtordninger er en god måde at tilskynde både børn og voksne til at spise mere frugt. Frugt kan give vigtige vitaminer, mineraler, kostfibre og antioxidanter, som er blevet forbundet med en forbedring af helbredsresultaterne. Indtagelse af mere frugt er også blevet forbundet med en nedsat risiko for visse kroniske sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og visse former for kræft. Ved at give folk let adgang til frisk frugt og grøntsager gennem frugtordninger kan de tilskyndes til sundere spisevaner, hvilket kan have langvarige virkninger på deres generelle velbefindende. Desuden kan disse initiativer bidrage til at støtte lokale landmænd, der anvender bæredygtige landbrugsmetoder, og til at reducere madspild. Ved at støtte frugtordninger investerer du ikke kun i din egen sundhed, men bidrager også til en grønnere planet. Økologisk Firmafrugtordning på arbejdspladsen – leveret i øko frugtkurve og frugtkasser vil helt sikkert blive populært.

Spis mere frugt og grønt

At spise mere frugt og grøntsager er en vigtig del af en sund kost. Friske produkter indeholder vigtige vitaminer, mineraler, kostfibre og antioxidanter, som er nødvendige for et optimalt helbred. Frugt og grøntsager kan også levere vigtige phytonæringsstoffer, som hjælper med at beskytte kroppen mod sygdomsfremkaldende stoffer. At spise 5-7 portioner om dagen er blevet sat i forbindelse med lavere blodtryk, bedre mental klarhed og bedre vægtstyring. Hvis du tilføjer mere frugt og grøntsager til dine måltider, kan du desuden tilføje smag og tekstur til dine retter og samtidig reducere mængden af fedt, sukker eller salt, som du skal bruge i madlavningen.