Sådan vælger du det rigtige ekkolod til dit behov

Markedet for bådudstyr er kæmpe, hvilket kan gøre det svært for mange mennesker at holde styr på og finde frem til lige netop det udstyr de skal bruge. Derfor vil vi i denne guide prøve at guide dig til at finde frem til det ekkolod som bedst passer til dine behov.

 

Vi har mange årserfaring med sejllads og bådudstyr – og har sejlet gennem hele vores liv.

 

 

Hvilken type ekkolod passer til dig

For det første skal vi lige finde frem til, hvilket ekkolod som passer bedst til dine behov. Ekkolod findes i mange forskellige typer, og selvfølgelig også i mange forskellige prisklasser, som vi kommer ind på senere.

 

For de fleste mennesker er det vigtigt at slå fast, hvad de skal bruge ekkoloddet til. Nogen skal blot bruge det til at se dybden, hvor andre gerne vil have et lidt mere detaljeret billede af hvad der er under bundet. Det kan blandt andet bruges til at studere bundforholdene, men også til at finde fiskestimer som måtte svømme under båden.

 

Hvilket mærke skal du vælge

Mærke er det næste som kan være en ide at kigge efter – vi vil ikke rigtig påvirke dig her, da vi mener du skal drage dine egne erfaringer. Hvis du allerede har udstyr for et mærke, så kan der være en ide i at foresætte med det mærke.

Ellers er det en ren smagssag, og vi anbefaler dig at kigge på flere forskellige for at få den bedste følelse af, hvad der passer til dig.

 

Budget

Sidst, men ikke mindst skal du gøre op med dig selv hvor mange penge du ønsker at bruger på et ekkolod. For nogen mennesker er det ikke en vigtig ting når de sejler, hvor det betyder mere for andre mennesker. Det er derfor meget forskelligt hvor meget folk ønsker at bruge. De billigste ekkolod kan fås til omkring 1500 kroner, men vi anbefaler at bruge min. 3000-4000 kroner, hvis du ønsker noget med et godt udvalg af funktioner samt i en ordentlig kvalitet.