3 tips til en miljøvenlig ferie

Vil du gerne på en skøn sommerferie, men ved du ikke, hvordan du kan holde dit CO2-udslip på et minimum? Så er du landet det rette sted. I denne artikel har vi nemlig samlet vores 3 bedste tips til, hvordan du kan holde en skøn og afslappende ferie, der samtidig er miljøvenlig.

Vælg miljøvenlig transport

Hvert år rejser mange hundrede tusinde danskere på ferie – alt fra skiferie til cruises og storbyferier. Her er der nogle transportmidler, der sviner mere end andre. Hvis vi kigger på den transportform, der sviner mest, så er det flyet. Det har et CO2-udslip på 223 g pr. km. Det værste du kan gøre, er altså at flyve på First Class, hvor du får en stor del af pladsen og derved også står for en stor del af CO2-udslippet. Vi anbefaler i stedet leje af bus med chauffør. Det er en god løsning, da du har ét køretøj med en almindelig motor, men har plads til mange personer – og så er du også godt dækket ind på transportfronten på hele turen. Det er også ofte en del billigere end flybilletter og al anden transport på selve destinationen (taxa, busser, tog, biludlejning osv.).

Vælg et miljøvenligt hotel

Der findes hoteller, der absolut ikke interesser sig for at beskytte miljøet. De bruger f.eks. meget vand, bruger en dyr opvarmningsmetode eller holder sig ikke til miljøvenlige rengøringsprodukter. I dag er der dog mange hoteller, der har en grøn tilgang til miljøet og bruger dette som et salgsargument. Du kræver måske lidt ekstra research at finde et grønt hotel – og det er muligvis også en smule dyrere end de billige hoteller – men hvis du gerne vil passe godt på miljøet, er det bedste, at du lægger dine penge hos de hoteller, der rent faktisk tager miljøet alvorligt.

Spis miljøvenligt

Ligesom du spiser miljøvenligt herhjemme, f.eks. ved at skære ned på kød og købe lokalproducerede fødevarer, kan du gøre det samme, når du er på ferie. Det kræver lidt ekstra research hjemmefra at finde de rette restauranter, caféer og lignende. Men det kan også være en god idé at købe ind i lokale butikker og gå efter råvarer og madvarer, der er dyrket i nærområdet. Det kan nedbringe dit CO2-fodspor en del uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Generelt er det jo også en god idé helt at holde sig fra animalske produkter og i stedet primært spise grønt – ligesom også er tilfældet i hverdagen herhjemme.