Derfor er en hjemmelader til elbil en god idé

Har du fået fat i en elbil – og vil du gerne gøre det så nemt for dig som muligt? Flere og flere køber elbiler, og det er jo en rigtig god ting. Der er nemlig mange fordele ved at vælge en elbil. For det første er det den grønne løsning og altså bedre for miljø og klima. Der følger også store afgiftsfordele med, bl.a. ingen CO2-tillæg, en høj indfasningsrabat og bundfradrag. Sidst men ikke mindst er det bare overordnet en billig løsning til dig, der gerne vil have bil. Opladning er nemlig billigere end benzin, faktisk koster det ofte 50 øre mindre pr. km – og så sparer du også i gennemsnit 30-50 % på værkstedsregninger.

Du har altså taget en god beslutning ved at vælge en elbil – men der er stadig nogle enkelte problemer og her er opladningen det største. Det er nemlig begrænset med opladere, og det tager selvfølgelig også en del længere tid at oplade en elbil end en benzin- eller dieselbil. Det er lige netop derfor det er en god idé at investere i en hjemmelader til elbil.

Hurtig opladning

En oplader, der tilsluttes en almindelige stikdåse med en konverter, der styrer opladningen, kaldes ofte en nødlader eller ”mormorlader”. De fleste elbiler leveres med en sådan oplader, så det er muligt at oplade bilen overalt, men den bør altså kun bruges i nødsituationer. Med en hjemmelader, får du opladet din elbil op til 60 % hurtigere sammenlignet med en almindelig stikkontakt. Den sikrer også, at du kan oplade elbilen med højere opladningseffekt, så du kan opnå maksimal styrke.

Sikker opladning

En hjemmelader er specielt udviklet til at oplade elektriske køretøjer og sørger for at din elbil bliver opladet på en tryg og sikker måde. Den har nemlig et indbygget sikkerhedssystem, som først aktiverer for strømmen, når alle kontakter er tilsluttet. Du skal heller ikke være bange for at have din bil sat til strøm hele tiden, uanset om det er i løbet af dagen eller hele natten. En hjemmelader regulerer nemlig selv opladningen, så du ikke selv skal gøre noget.

Altid klar

Med en hjemmelader skal du aldrig vente på at ladestanderen bliver ledig – medmindre du selvfølgelig deler en hjemmelader med din ægtefælle, kæreste eller lignende. Du skal ikke holde i kø et eller andet sted langt væk fra dit hjem for at få bilen opladet. Du har altid adgang til opladning derhjemme – og du kan sagtens have laderen sat til hele tiden, mens du er hjemme uden problemer.