En kondicykel egner sig godt til hjemmebrug

Hvis du skal have en motionsmaskine stående derhjemme, så er en motionscykel et af de mest populære valg. Dels så fylder den ikke så meget at have stående, og så kan den ofte slås sammen, så den fylder endnu mindre, når den ikke er i brug.

Dels så er cykling en både nem og effektiv måde at træne på. Den kan både bruges i forbindelse med genoptræning og i forbindelse med generel træning.

Der er mange fordele ved at have sin egen motionscykel eller kondicykel, som den også kaldes, derhjemme. Cykelvalg.dk har udgivet en artikel som fortæller om præcis det med at træne i hjemmet på sin egen kondicykel. Den kan du læse her.

Hvordan fungerer en kondicykel?

En motionscykel fungerer på den måde, at den har en forhjul, der kan dreje rundt, men i stedet for et baghjul har den et solidt stativ, som cyklen kan stå fast på. Det betyder, at du kan ”køre” på den, som du gør det på en almindelig cykel.

Du kan indstille motionscyklen, så den passer perfekt til dig, og du kan indstille den belastning, du kører med. På den måde kan du regulere din træning.

Hvad træner du på en kondicykel?

Når du bruger en motionscykel, så træner du for det første din kondition. Det vil sige, at du skal kunne mærke, at dit åndedræt er på arbejde. For det næste træner du naturligvis dine benmuskler, og også ryggen og armene bliver aktiveret.

En motionscykel kan indstilles, så belastningen ændres, og nogle modeller kan også have nogle forskellige programmer, som du kan træne efter. Det gør det til en ret fleksibel træningsmetode, selv om du i princippet gør det samme på maskinen hver gang, du bruger den.

Hvad er fordelen ved at have sin egen motionscykel?

Når du har din egen motionscykel derhjemme, så kan du sætte dig op på den og snuppe en god cykeltur, når du har tid og lyst til det. Du behøver ikke at bruge tid på at transportere dig frem og tilbage til motionscenteret. På den måde er der en større chance for, at du får trænet hver dag.

Du er også fri for at skulle indstille cyklen, hver gang du skal bruge den, og så kan du køre de programmer, som du er i gang med, uden at andre har indstillet cyklen anderledes, siden du brugte den sidst.

Det er en effektiv måde at træne på, og du kan cykeltræne på ethvert niveau. Lige fra nybegynderen eller den, der skal genoptrænes og til den professionelle cyklist, der ikke kan komme ud på landevejen på grund af vejret.

Alle kan have glæde og gavn af en motionscykel til hjemmebrug.